Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker Facebook?


Facebook er et socialt medie. Facebook er en internetversion af en lommebog man skriver sine venner ind i. På Facebook kan man komme i kontakt med gamle venner, klassekammerater eller kærester.

Facebook er blevet enormt populært i Danmark de sidste par år. Brugerne på Facebook finder nuværende venner, gamle venner, gamle kærester, kollegaer og skolekammerater.

 

Hvordan fungerer Facebook? Hvad er Facebook?

Facebook virker på den måde, at man melder sig til og opretter en personlig profil. Herefter kan man søge på navne, og finde mennesker man kender, som også har en Facebook profil.

 

Hvis man forestiller sig en lille bog eller en mappe med billeder af alle sine venner, hvor de måske har skrevet en lille hilsen og lagt et billede ved, så har man et meget godt billede af hvordan Facebook ville have set ud før internettet og computeren. Forskellen er at alle hele tiden kommer på Facebook. Derfor er stedet levende og profilerne bliver hele tiden opdtarede, og man kan snakke med sine venner direkte på Facebook, hvis man vil.

 

Hvordan laver jeg en profil på Facebook?

Når man melder sig ind i Facebook er det første man gør, at oprette en profil. Det er ikke svært, og Facebook fører dig igennem en guide, som hjælper dig til at få lavet en profil på Facebook. Den vigtigste bestanddel af en Facebook-profil er dit navn. Det er navnet andre mennesker kan søge på, og derfor den primære kilde til at man kan finde hinanden.

 

Udover navnet kan man tilføje et foto af sig selv, og man kan vælge om man vil lade sine venner på Facebook se kontaktoplysninger og andre personlige detaljer. Man styrer selv, hvor meget information man vil lægge ud om sig selv. I princippet kan man godt nøjes med navn på sin Facebook profil. De fleste har ikke et unikt navn, så et billede vil altid hjælpe andre til at finde frem til dig.

 

Hvordan får man venner på Facebook?

Når du har oprettet dit medlemskab af Facebook, så skal du søge efter nogen du kender for at få noget ud af Facebook. Man søger på navn og inviaterer folk man kender til at blive 'venner' på Facebook. Når man har inviteret en ven, så skal vennen acceptere henvendelsen og vil så dukke op på din liste over venner. Når du har et par venner begynder Facebook selv at foreslå venner fra dit nærmeste netværk. Herigennem opnår man ofte hurtigt kontakt til mange mennesker man kender fra sit liv.

 

Hvad er fascinerende ved Facebook?

Hvis man ikke har prøvet Facebook, kan det godt være svært at forstå hvorfor folk synes Facebook er så spændende. Det er nemligt svært at se hvad Facebook er, hvis man ikke opretter en Facebook-profil selv.

 

Fordi så utroligt mange er tilmeldt Facebook, såstøder man hurtigt på en masse mennesker, som man har mødt gennem livet. Typisk er gamle klassekamearter allerede venner, og lige så snart man har kontakt med én er man meget hurtigt venner med alle. Derfor får man som regel forholdsvist hurtigt mange venner på Facebook.

 

Man bliver overrasket over, hvor mange gamle bekendtskaber man kan genoplive på Facebook. Gode venner som man har mistet kontakten med dukker lige pludselig op på Facebook. Facebook er også et rigtigt godt redskab til at finde kontaktoplysninger, som er væsentligt bedre opdaterede end telefonbogen.

 

Derudover kan man følge med i andres liv på Facebook. Mange skriver dagligt om hvad de laver i citater eller indlæg på hinandens Facebook-profiler. Man deler billeder af familien, fester og gamle klassefotos. Hvis man har venner i udlandet eller familie man gerne vil følge, så er Facebook et fantastisk værktøj.

 

Facebook-grupper - hvordan fungerer grupper?

På Facebook findes en masse grupper. Det er basalt set interessefællesskaber. Hvis man samler frimærker, kan man melde sig ind i en gruppe for frimærkesamlere. Eller man kan melde sig ind i en gruppe for folk der tror på UFO'er. Der er ingen grænser for hvilke fællesskaber der findes på Facebook. Det  an også blot være gruppe for folk der kommer fra din by, eller har gået på en bestemt skole.

 

Ii grupperne kan man altså komme i kontakt med d andre, der deler ens interesser eller holdninger. Grupperne kan også bruges af organisationer til at dele information. F.ekss. kan man få information om hvad der foregår i den lokale boldklub, hvis man melder sig ind i idrætsforeningens gruppe.

 

Som bruger kan man også selv oprette en gruppe med et formål man selv bestemmer. Det er muligt at lave både åbne og lukkede Facebook-grupper. En åben gruppe kan alle tilmelde sig. En lukket gruppe skal man inviteres til, eller accepteres af ejeren af gruppen.

facebook, internet - Hvordan.dk -