Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan finder man paskontoret?


Paskontoret lå før i tiden hos politiet. Nu er det kommunerne som har paskontor. Det er her man bestiller rejsepas og fornyer pas til udlandsrejser.

Hvor får man pas? Udstedelse af rejse-pas fra paskontoret.

Når man skal rejse i Europa eller på rejse i resten af verden skal man bruge et pas, uanset om man rejser med fly, sejler eller rejser over landjorden. Før i tiden lå paskontoret enten for sig selv som et selvstændigt kontor for pas, eller som paskontor i forbindelse med en politistation. Nu er ansvaret for paskontoret flyttet fra politiet til kommunerne.

 

Hvordan finder man paskontoret?

Siden 2007 har det været kommunerne som man får sit pas, når man skulle ud at rejse. Typisk findes paskontoret på kommunekontoret. I de fleste kommuner ligger paskontoret på Rådhuset eller i tæt forbindelse med Rådhuset.

 

De større byer har typisk flere borgerservice-centre, som tager sig af en række opgaver. I København er det Borgerservice, som også fungerer som paskontor og tager sig af udstedelse og fornyelse af pas. Det er ikke ualmindeligt at man skal vente forholdsvis længe hos borgerservice, så sørg for at have god tid ved fornyelse af pas til udlandsrejser. Paskontorerne i Århus er placeret i forbindelse med kommunens biblioteker.

 

Man skal huske at man skal have et billede og identifikation (kørekort / sygesikringsbevis) med til paskontoret, når man skal have lavet eller fornyet sit pas.

 

God rejse! 

 

Læs mere om pas her: Hvordan får man pas?

pas, rejser, paskontor - Hvordan.dk -